Trend: combineren van hobby en werk

Het aardige van een BizDevOps-team is dat iedereen zich nog beter in kan zetten waar hij/zij goed in is en wat hij/zij leuk vindt. Dat laatste vinden sommige mensen lastig om in hun werk te (h)erkennen, maar gaat des te beter als je de hobby’s erbij betrekt. Erg mooi om te zien wat een eye-opener het is als je inderdaad je hobby in je werk kunt stoppen.

Lees meer: Trend: combineren van hobby en werk

Met (Biz)DevOps werk je als groot bedrijf alsof je klein bent

En dat brengt mij dan eindelijk bij (Biz)DevOps. Het lijkt wel het buzz-woord van dit moment. Iedereen is er mee bezig. En iedereen bedoelt er wat anders mee.

Voor mij betekent BizDevOps dat je als groot bedrijf werkt alsof je klein bent. Want elk klein bedrijf weet niet anders dan dat ze werken volgens BizDevOps. Het hele bedrijf werkt als één team waarin zowel de business (bijv. de directeur zelf), de dienstontwikkeling als de service-afdeling zijn vertegenwoordigd. Iedereen voelt zich betrokken bij het wel en wee van het bedrijf en het wel en wee van de klanten.

Lees meer: Met (Biz)DevOps werk je als groot bedrijf alsof je klein bent

Van scrumteam naar transformatie

Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier twee Scrumteams begeleid als Scrum Master bij ABNAmro. Van beide teams woonden en werkten een deel van de mensen in India en een ander deel in Nederland. Ik heb genoten van de ontwikkeling die de teams doormaakten en de groei van de mensen in de teams. Het omgaan met de culturele en persoonlijke verschillen binnen de teams was voor mij een verrijking van mijn werk.

Lees meer: Van scrumteam naar transformatie

Gebalanceerd samenwerken met Nederland en India met een grotere diepgang.

De hele dag online is voor veel mensen niets bijzonders. Dat doen we tenslotte al jaren. Nieuw is nu dat we onze fysieke contacten missen. En dat gemis willen we op één of andere manier compenseren. Laten we eens kijken naar teams die gescheiden zijn van werklocatie, de zg. distributed teams. In veel gevallen zit een deel van het team in Nederland en een ander deel ergens anders op de wereld.

Lees meer: Gebalanceerd samenwerken met Nederland en India met een grotere diepgang.

Agile Scrum voor MKB

Van de week was ik bij een mooi MKB-bedrijf. Een half jaar geleden zijn ze begonnen met Agile Scrum en ondertussen aanbeland bij sprint nummer 11. Het is waanzinnig gaaf om de ontwikkeling te zien die ze doormaken. Misschien zien wij die sprongen nog wel duidelijker, omdat we er niet dagelijks zijn.

Hè, hoor ik je denken, voor zo’n verandertraject huur je toch altijd een heel team in, die dan maandenlang op jouw kosten zichzelf bezighouden en die jou gaan vertellen wat je allemaal moet veranderen? Nee, fout!!!

Lees meer: Agile Scrum voor MKB

Testen als muziek

Onlangs gaf ik vanuit InnSpire bij TestNet een workshop over Testen & Muziek. Mooi om te zien hoe een zaal mensen gaat bruisen gedurende zo’n sessie. Spreken over je grote passie is aanstekelijk, zeker als je dat kunt verbinden met je dagelijkse werk. Je kunt zo veel leren door te doen wat je gaaf vindt en te bedenken waarom dat eigenlijk zo is.

Lees meer: Testen als muziek

Hoe leuk zijn jouw doelen?

Wat is dat gaaf, om te starten bij InnSpire dat boordevol energie zit en dat ook nog mee mogen vormen. En dan ook nog te beginnen bij een opdracht bij ING, een van de meest vooruitstrevende banken op het gebied van Agile werken. Mijn jaar kan nu al niet meer stuk.

Als hoofdthema voor dit jaar heb ik bedacht hoe fijn het is om gewoon leuk werk te doen. Daar krijg je energie van en dat neem je verder overal naartoe. Hoe mooi kan het zijn?!

Lees meer: Hoe leuk zijn jouw doelen?

Agile Scrum, let's dance

Regular readers know that I am an enthusiastic musician. One of the characteristics of music is the beat. Let's compare that to Agile Scrum. Because one of the features of Agile Scrum is the rhythm of the Sprints. Whether a Sprint lasts 1, 2 or 4 weeks, there's a regular beat.

Lees meer: Agile Scrum, let's dance