Het is herfst, geniet van die mooie kleuren!

door | 30 okt 2020 | Blogs

Als ik start in een nieuw team, vraag ik nogal eens om een moodboard te maken. Ieder voor zich zoekt plaatjes bij elkaar die een mooi beeld geven van hem of haar. Dat vinden van die plaatjes gaat veel op gevoel, waardoor je meteen een laagje dieper zit dan alleen iemands naam en rol. Zo starten we met het nieuwe team direct met een mooi gesprek.

 

Wat in mijn eigen moodboard opvalt is dat ik in veel situaties het positieve ervan zie. Zo kan ik genieten van elk jaargetijde, winter met de mooie donkere stilte, lente met de natuur die in bloei komt, zomer met de heerlijke zon en de herfst met die prachtige kleuren van de bomen.

Ook deze tijd van corona en fysieke afstand tot elkaar brengt positieve dingen met zich mee. Door het online werken doet fysieke afstand er niet meer toe. Ineens kun je over de hele wereld werken. Nieuwe werkvormen worden geboren die alleen online kunnen en ik kan genieten van ondernemers die de meest creatieve ideeën uitwerken om hun bedrijf ook nu tot een succes te maken.

Daarbij wil ik niet de ogen sluiten voor de ellende die het met zich mee brengt. De fysieke afstand die soms leidt tot echte social distancing, mensen die zich eenzaam voelen, die muren van de thuiswerkplek die op je af komen, bedrijven die het moeilijk hebben en onzekerheid over de toekomst.

Maar ja, zo’n blij  ei als ik kan toch niet om de mooie kanten heen die erdoor zichtbaar worden. Hopelijk brengen de stukjes in deze nieuwsbrief ook voor jou wat lichtpuntjes en levert het in ieder geval een lekker stukje lezen op.