Hoe leuk zijn jouw doelen?

door | 25 nov 2018 | Blogs

Wat is dat gaaf, om te starten bij InnSpire dat boordevol energie zit en dat ook nog mee mogen vormen. En dan ook nog te beginnen bij een opdracht bij ING, een van de meest vooruitstrevende banken op het gebied van Agile werken. Mijn jaar kan nu al niet meer stuk.

Als hoofdthema voor dit jaar heb ik bedacht hoe fijn het is om gewoon leuk werk te doen. Daar krijg je energie van en dat neem je verder overal naartoe. Hoe mooi kan het zijn?!

 

En hoe zorgen we ervoor dat het leuk wordt en leuk blijft? Ooit, lang geleden, toen ik een sollicitatietraining volgde, vertelde ik bij het oefenen dat ik die baan leuk vond. Ik kreeg direct te horen dat dat geen goede reden was om op een baan te solliciteren. Gelukkig is de tijdgeest veranderd, toch? Als mensen het leuk hebben, worden zonder dralen taken opgepakt, nemen mensen verantwoordelijkheid en durven ze zich uit te spreken.

Daarbij is het leuk hebben met elkaar voor mij wat anders dan lol trappen. Dat kan wel even leuk zijn, maar krijg je uiteindelijk weinig voldoening van. Enige diepgang is wel prettig, dat je merkt dat er verbinding is, dat je waardering en respect hebt voor elkaar en dat wat je aan het doen bent er daadwerkelijk toe doet.

Kijk eens naar je eigen situatie en bedenk wat je zelf kunt beïnvloeden. Voor een deel zul je moeten dealen met wat er is, maar veel dingen kun je zelf bijdragen. Misschien is die saaie kantoortuin toe aan een verandering? Of heb je een manier bedacht hoe je je werk op een leukere manier kunt doen? De bekende vismarkt in Seattle is daar natuurlijk een mooi voorbeeld van. Het kan ook helpen als je jezelf fysiek lekker voelt. ’s Ochtends dat stukje op de fiets naar je werk, of het wandelingetje vanaf de parkeerplek. Staat dat goede voornemen er nog, ook na Blue Monday?

En als het regent, daar kun je toch niets aan doen? Dat je de regen vervelend vindt, ligt meer aan jezelf dan aan de regen. Het accepteren van die regen is een eerste begin. Bedenken welke positieve effecten die regen heeft, zou een vervolgstap kunnen zijn. Of denken aan die mooie momenten met regen die je hebt meegemaakt. Weet je nog wel, die ene keer, samen in de tent met de regen op het tentdak?

Heb je voor jezelf je goede voornemens nog in gedachten? Zijn ze leuk genoeg of kunnen ze nog leuker? Op het werk ben je waarschijnlijk net bezig met de doelen van 2018. Ik daag je uit om ook deze vooral leuk te maken. Want wie wil er nou geen leuke doelen halen?