Testen als muziek

door | 02 dec 2018 | Blogs

Onlangs gaf ik vanuit InnSpire bij TestNet een workshop over Testen & Muziek. Mooi om te zien hoe een zaal mensen gaat bruisen gedurende zo’n sessie. Spreken over je grote passie is aanstekelijk, zeker als je dat kunt verbinden met je dagelijkse werk. Je kunt zo veel leren door te doen wat je gaaf vindt en te bedenken waarom dat eigenlijk zo is.

 

Dat is waar ik de workshop Testen & Muziek op heb gebaseerd. Eerst bespreken we hoe je met een test-bril naar muziek kunt kijken, zoals natuurlijk stemmen. Maar ook door te starten bij losse noten, via het oefenen van muzikale fragmenten tot uiteindelijk, end-to-end, het spelen van het hele stuk.

Vervolgens kijken we hoe je met een muziek (of flow) -bril naar testen kunt kijken. Wat heb je nodig om de tijd te vergeten en helemaal in flow te zijn? Benjamin Zander noemt dat One-Buttock-playing, in dit geval dus One-Buttock-testing, Zie zijn filmpje daarover.

Door voor jezelf een situatie te zoeken waarbij dat helemaal het geval was, kom je tot inzicht wat dat voor jou betekent en wat je ermee kunt bereiken. Vertaal dat dan eens door naar je werksituatie en stel voor je vast welke belangrijke punten je in je werk zou willen meenemen om dat gevoel van flow daar ook, of nog meer, te krijgen. Hoe zou dat eruitzien? Zet een rustig muziekje aan, om dat een paar minuten binnen te laten komen en voor jezelf te visualiseren.

En tot slot: welk klein stapje kun jij morgen zetten die jou een klein beetje dichterbij dat gevisualiseerde beeld krijgt. Die je een zetje geeft in die mooie richting. Hoe maak jij van je werk muziek?

Dank TestNet voor de gelegenheid om deze workshop te geven. Ik hoop er nog velen van te mogen doen.

Nieuwsgierig geworden? Bel of mail me (maartenbolsenbroek@innspire.nl, tel.: 06 2001 5368) of kijk op www.innspire.nl

Zie ook LinkedIn voor een korte melding van deze workshop.