Succesvolle Product Owner Workshop in samenwerking met Lefit

door | 07 sep 2017 | Nieuws

“Wat een leuke deelnemers, goede sfeer en mooie inhoud tijdens de workshop Product Owner met als thema “wat is de sleutel tot succes?”.” Dat was de reactie van Paul de Beijer van Lefit na afloop.

In de prachtige oude brouwerij waar Lefit is gevestigd in het midden van Breda druppelen de deelnemers voor de workshop binnen. Zeer divers, van verschillende organisatie in verschillende stadia van hun Agile-ontwikkeling. Dat geeft extra mogelijkheden om van elkaar te leren.

 

Na een korte introductie waarin direct bij de eerste introductie de eerste tips worden gedeeld start ik met een kort verhaal over mogelijke rollen van de Product Owner, krachtenvelden waar je tegenaan loopt en wat er kan gebeuren als je gaat opschalen.

Vervolgens bespreken we welke thema’s we verder willen uitwerken, daaruit ontstaan vanzelf groepjes en koppels. De uitwerking gaat op basis van een waarderend interview: “vertel eens een verhaal dat je zelf hebt meegemaakt waarin juist dit onderwerp helemaal goed ging”. Door deze verhalen te delen, ga je op zoek naar mogelijkheden voor jouw situatie om verder te groeien. Een kleine greep uit de onderwerpen die sprake kwamen:

  • Waar moet je aan denken bij het starten van nieuwe initiatieven?
  • Hoe ga je om met storypoints vs. ureninschatting?
  • Welk detailniveau van requirements heb je nodig?
  • Hoe ga je om bij end-of-life van diensten/producten en vervanging door nieuwe?
  • Hoe ga je om met prioriteren en keuzes maken wat je wel en niet doet?
  • Waar moet je aan denken bij stakeholdermanagement?

Mooi om de enthousiaste reacties te zien in de deurkrant. Iedereen heeft er iets van opgestoken en stof tot nadenken meegekregen. Dat zorgde ook meteen voor leuke gesprekken bij de borrel met soep en broodjes waarop Lefit ons na afloop trakteerde. Dank je Paul de Beijer van Lefit voor de fijne organisatie en gastvrijheid!

Zo’n workshop is leuk om te doen en geeft de deelnemers een snelle blik van mogelijkheden in hun werkveld, juist door anderen te ontmoeten en direct de inhoud in te gaan. Mocht je naar aanleiding van dit verhaal ook eens gastheer/-vrouw van zo’n workshop zijn? Neem dan even contact met mij op (tel. 06 2001 5368) om de mogelijkheden te bespreken.